Compania Naţională de Asigurări în Medicină

Fideli sănătăţii tale

 
 

Condiții mai bune de acordare a asistenței medicale în satul Olișcani

Locuitorii a trei sate din raionul Șoldănești sunt consultați și tratați în condiţii mai bune la Centrul Medicilor de Familie „Trei medici”, după renovarea capitală a acoperișului unui bloc al instituției. În acest scop, în anul 2018, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat circa 260 mii de lei din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale.

Pentru a primi finanţare, CS Olișcani a participat la concursul de proiecte investiţionale finanţate din fondul sus-menţionat şi s-a numărat printre câştigători.

Acoperișul blocului „A” în care activa personalul medical era în stare avariată, iar în caz de precipitații exista riscul deteriorării întregului bloc. Lucrările de reparaţie au durat patru luni şi au constat în demontarea elementelor de acoperiș, demolarea pereților de zidărie, instalarea confecțiilor metalice și a celor din lemn, betonarea buloanelor cu mortar, instalarea sistemelor de jgheaburi din tablă protejată anticoroziv etc.

Reprezentanții Serviciului de monitorizare a proiectelor investiționale al CNAM au efectuat săptămâna curentă o vizită la fața locului pentru a verifica modul de implementare a proiectului. În urma evaluării, s-a constatat că obiectivul general a fost atins, și anume – crearea condițiilor confortabile de acordare a asistenței medicale primare și de muncă pentru angajați.

Menționăm că CS Olișcani a fost reorganizat în anul 2019 în CMF „Trei medici” și a trecut la practica liberă a medicului de familie. În instituție activează trei medici, șase asistente medicale și un felcer-laborant, care deservesc un număr de 4780 de oameni, locuitori ai satelor Olișcani, Fuzăuca și Sămășcani.