Compania Naţională de Asigurări în Medicină

Fideli sănătăţii tale

 
 

Asistență medicală acordată în condiții mai bune pentru locuitorii din Pîrlița

Peste 3000 de persoane au acces la servicii medicale, prestate în condiţii moderne, după ce în satul Pîrlița, raionul Fălești, a fost reparat capital Oficiul Medicilor de Familie (OMF). Deschiderea oficială a sediului a avut loc vineri, 28 decembrie.

Reparația capitală a edificiului a fost posibilă grație sprijinului financiar de 600 de mii de lei, oferit din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Banii au fost direcţionaţi pentru tencuiala pereților, instalarea reţelelor de apă şi canalizare, electrice şi termice, schimbarea geamurilor și ușilor. Lucrările au durat zece luni.

„Ne bucurăm să avem condiţii moderne pentru a putea oferi asistenţă medicală mai bună persoanelor din localitate. În sediul vechi condițiile erau precare. Acum ne-a fost oferit un spațiu de circa 165 m2 care a fost reparat capital. Avem o sală pentru proceduri, una pentru triaj, două birouri ale medicului de familie, un cabinet ginecologic, sală pentru examen oncoprofilactic”, a menţionat Angela Colibaba, şefa Centrului de Sănătate Mărăndeni, în subordinea căruia se află OMF Pîrlița.

La OMF Pîrlița activează doi medici de familie şi șase asistente medicale.