Compania Naţională de Asigurări în Medicină

Fideli sănătăţii tale

 
 

Medicamentele compensate vor fi prescrise şi de prestatorii de servicii medicale care nu sunt contractaţi de CNAM

Dreptul de a prescrie medicamente compensate îl vor avea şi medicii de familie, specialiştii de profil din cadrul prestatorilor de servicii medicale care nu au încheiat contracte de acordare a asistenței medicale cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM). Modificări la Regulamentul privind prescrierea medicamentelor compensate pentru tratamentul în condiţii de ambulator al persoanelor înregistrate la medicul de familie au fost aprobate joi, 7 martie, de Guvern.

Până în prezent, aceste preparate erau prescrise de medicii de familie, neurologii, psihiatrii, endocrinologii şi pediatrii din cadrul prestatorilor de asistenţă medicală contractaţi de CNAM.

O altă modificare constă în faptul că endocrinologii vor putea prescrie, pe lângă antidiabeticele injectabile, și pe cele orale. Rețeta pentru acestea era eliberată până în prezent de medicul de familie.

Modificările vin să sporească accesul populaţiei la medicamente compensate, precum şi să asigure prestarea volumului integral de alte servicii medicale garantate în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM).

Potrivit noilor prevederi, CNAM urmează să adapteze şi să aprobe contractul-model privind prescrierea medicamentelor compensate de către prestatorii care nu au încheiat contracte de acordare a asistenţei medicale în cadrul AOAM.

Noua redacţie a regulamentului sus-menţionat va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Menţionăm că, în anul curent, bugetul destinat medicamentelor compensate constituie în jur de 596 de milioane de lei.

Accesaţi aici paşii necesari pentru a beneficia de medicamente gratuite şi compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.