Compania Naţională de Asigurări în Medicină

Fideli sănătăţii tale

 
 

Peste 36 de mii de colete cu glucometre au fost deja expediate persoanelor cu diabet zaharat

Peste 36 de mii de colete cu glucometre, teste şi lanţete au fost expediate, în perioada 23 aprilie-14 mai, persoanelor cu diabet zaharat. Coletele sunt distribuite prin intermediul Î.S. „Poşta Moldovei” la domiciliul beneficiarilor.

Până în prezent, seturile de dispozitive au fost livrate în 22 de raioane, şi anume Cahul, Leova, Cantemir, Comrat, Cimişlia, Ştefan Vodă, Căuşeni, Vulcăneşti, Ceadîr-Lunga, Taraclia, Ungheni, Teleneşti, Hânceşti, Anenii Noi, Călăraşi, Făleşti, Nisporeni, Bălţi, Sângerei, Soroca, Drochia şi Basarabeasca.

Beneficiarii de glucometre, teste şi lanţete transmit mesaje de mulţumire pentru aceste dispozitive medicale. Ei spun că datorită glucometrului primit nu vor mai fi nevoiţi să meargă la medic pentru a-şi măsura nivelul glicemiei în sânge. În acelaşi timp, vor putea ţine sub control acest indice prin respectarea unui regim alimentar sănătos.

Procesul de distribuire a coletelor continuă, iar până la sfârşitul lunii iunie acestea vor ajunge la beneficiarii din toată ţara. În cazul în care persoana cu diabet nu primeşte în această perioadă coletul respectiv, trebuie să se adreseze la oficiul poştal din localitate, iar dacă acolo lipseşte, atunci poate apela INFO CNAM – 0 800 99999, apel gratuit atât de pe telefon fix, cât şi mobil.

Amintim că acţiunea de distribuire gratuită a glucometrelor, testelor şi lanţetelor a fost lansată în premieră naţională de Compania Naţională de Asigurări în Medicină în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În cadrul acesteia sunt oferite gratuit aproximativ 100 de mii de seturi de dispozitive medicale persoanelor cu diabet zaharat.